Skip to main content

Afgelopen week kregen we het goede nieuws dat Fonds Slachtofferhulp ons project ‘Trauma in beeld’ financieel gaat ondersteunen. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Een belangrijk doel van Traumanet is toegankelijke informatie bieden over trauma en daaraan gelinkte onderwerpen. We werken momenteel dan ook hard aan het schrijven van veel informatieve artikelen, maar realiseren ons ook dat tekstuele informatie lang niet voor iedereen zo toegankelijk is. Video- en beeldmateriaal is op Traumanet dus heel welkom, en dankzij de steun van Fonds Slachtofferhulp kunnen we dit nu ook gaan maken.

‘Trauma in beeld’

Het project ‘Trauma in beeld’ omvat een reeks infographics en video’s, waarmee we op een laagdrempelige en visuele manier kennis en handvatten willen bieden rondom trauma en het herstelproces. Bij elke infographic hoort een korte video waarin meer verdieping en uitleg wordt gegeven.

In de reeks zullen de volgende onderwerpen aan bod komen: wat trauma is en hoe het kan ontstaan, korte en lange termijn gevolgen, overlevingsreacties, dissociatie, het belang van zelfzorg en zelfregulatie, en handvatten voor naasten.

Medio zomer verwacht

Nu het goede nieuws van Fonds Slachtofferhulp binnen is, kunnen we aan de slag met de realisatie van het project. We streven ernaar de video’s en infographics medio zomer op Traumanet te kunnen publiceren, waarna ze voor iedereen vrij te delen en gebruiken zijn.

Maar eerst… de realisatie van Traumanet zelf. Die komt steeds dichterbij!

One Comment

  • Stefanie Huijzer schreef:

    Geachte heer/mevrouw,

    Wat een bijzonder nieuwsbericht. Ik ben benieuwd naar de publicaties en resultaten. Veel succes toegewenst met de productie en het werk.

    Met vriendelijke groet,
    Stefanie Huijzer

Laat een reactie achter